7 obiceiuri frecvente care îți pot provoca probleme de vedere:

  1. Nu porți ochelari pentru că te deranjează rama

Deseori, vei vedea persoane care refuză să poarte ochelari de vedere din diverse motive, însă niciunul relevant pentru problema reală pe care o au. De la motive de aspect, până la cele de confort, din pricina ramei ochelarilor, pot alege să nu poarte ochelarii recomandați de mediul specialist. Dacă și tu te afli într-o astfel de situație, atunci trebuie să știi că vederea se poate deteriora și mai mult odată ce ai fost diagnosticată cu probleme de vedere. Dacă ramele ochelarilor de vedere te deranjează sau nu vrei să-i porți din pricina look-ului, există posibilitatea de a apela la lentile de contact extrem de comode, care rezolvă și aceste probleme, pe lângă cele principale, și anume cele medicale.

  1. Stai pe telefon, pe întuneric, înainte de culcare

Trăim într-o eră digitală, în care smartphone-ul și tableta se află aproape în fiecare gospodărie. Șansele sunt ca în fiecare seară să fii obișnuită ca înainte de culcare să stai pe telefon citind ultimele știri, mailuri sau petrecând o jumătate de oră pentru un serial preferat. Însă acest obicei de a privi un ecran luminos pe întuneric poate duce la o vedere încețoșată, la ochi uscați, greață și chiar amețeli.

  1. Muncești sau citești în condiții de luminozitate scăzută

Același lucru îl putem spune și despre obiceiul de a citi într-un cadru în care lumina este foarte slabă sau să lucrezi seara în fața unui monitor, fără să ai acces la o sursă importantă de lumină. Astfel de obiceiuri pot duce la iritarea ochilor și uscarea lor.

  1. Pui mereu mâna la ochi când simți iritații

De cele mai multe ori, când simți că ochii te irită, primul tău reflex este să îți pui mâna ca să îi masezi. Acest obicei este nociv pentru ochii tăi din simplul motiv că tot ce faci este să duci la ochi și mai multe bacterii.

  1. Nu folosești echipament corespunzător în piscină

Unele sporturi necesită purtarea unui echipament corespunzător. Pentru ciclism sau înot trebuie să porți ochelari destinați fiecărei activități în parte. Altfel, după ce ieși din piscină, te poți trezi cu ochii foarte iritați.

  1. Nu te prezinți la controale regulate

Cele mai multe persoane amână vizita la un medic, indiferent de specializarea sa, până în momentul în care simt că ceva nu este în regulă. Însă controlul regulat are avantaje foarte mari, în principal de a descoperi din timp unele riscuri de sănătate. Același lucru se respectă și în privința controalelor oftalmologice.

  1. Dormi mult prea puțin

Lipsa somnului poate duce la foarte multe afecțiuni serioase, precum depresia, acumularea în greutate, oboseala extremă și un sistem imunitar ineficient, însă este responsabilă și pentru apariția problemelor de vedere. Vei resimți durere în spatele ochilor, vei începe să vezi mai mult în ceață și să acuzi apariția ochilor uscați. Așadar, este esențial să dormi în fiecare noapte cele 7-8 ore recomandate.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: fizkes