Citește și: 10 cele mai bune surse de proteine pe care să le consumi
Somn insuficient -În timpul somnului, organismul intensifică răspunsul imunitar împotriva virusurilor și a bateriilor. De aceea, să dormi numărul minim de 7 ore este necesar pentru ca trupul să lupte cu orice boală în mod eficient. Dacă dormi 8 ore, sistemul imunitar va avea maximul de eficiență.
Statul pe scaun ore în șir- Lipsa exercițiului fizic poate prelungi durata de convalescență din cauza bolilor. Mai exact, dacă suferi de o infecție a căilor respiratorii, aceasta durează cu 42% mai mult în rândul celor care au o viață sedentară, decât la cei care fac sport de două ori pe săptămână. De asemenea, bolile îi lovesc mai ales pe cei care stau pe scaun ore în șir. Încearcă faci o plimbare de 15 minute în pauza de masă.
Nu te izola de lume pentru că te îmbolnăvești
Singurătatea îmbolnăvește– Noradrenalina (norepinefrina) este la cote mult mai înalte în organismul celor care se simt singuri. În timpul crizelor de singurătate, acest hormon crește producția de globule albe care ajută la vindecarea rănilor dar acest proces blochează acea parte a sistemului imunitar care combate virusurile, lăsând astfel orgnismul expus bolilor.
Consumul de grăsimi saturate– Grăsimile saturatefac sistemul imunitar să deraieze, declanșând inflamațiile. Pe de altă parte, acizii Omega 3 au proprietăți naturale antiinflamatorii și ajută organismul să controleze proteinele capabile să recunoască agenți patogeni.
Recurgi prea des la antibiotice– Antibioticele distrug comunicarea dintre sistemul imunitar și bacterii- bune sau rele- care se află în organism, blocându-ne astfel capacitatea de rezistență la boli/ pe cât posibil, lasă boala să treacă de la sine, nu te îndopa de la primul semn cu antibiotice.
Alcoolul împiedică organismul să lupte cu boala
Excesul de alcool– Alcoolul este un supresor al sistemului imunitar deoarece reduce eficiența globulelor albe în a ataca bacteriile nocive. Mai mult, subminează capacitatea organismului de a produce celule capabile să reziste unui virus.
Mănânci mult și ești obeză– Obezitatea este o formă de malnutriție dusă la extrem care poate altera numărul globulelor albe, reducând astfel capacitatea organismului de a rezista în fața bolilor. grăsimea abdominală este cea care lovește cel mai mult în sistemul imunitar decât altă grăsime localizată în oricare altă parte a corpului.
Citește și: