Băuturile pot fi realizate din combinații de plante și legume verzi, dar și din suplimente nutritive și vitaminizante instant, pudre organice.

Aceste băuturi oferă sistemului digestiv un fel de pauză de relaxare, ba chiar îl ajută să se detoxifice, repare sau să se vindece unde este cazul.

O alimentație din care fac parte legumele și fructele proaspete ajută sănătății organismului.

În preparate se pot adăuga diferite cantități de pulberi organice. După conținutul lor, unele băuturi pot fi energizante, altele benefice înainte sau după efectuarea exercițiilor fizice, pentru slăbit, etc.

1. Se digeră ușor

Alimentația raw poate fi o provocare pentru sistemul digestiv. Dar dacă legumele sunt trecute prin blender vor fi mai ușor de digerat.

2. Mai mulți nutrienți

Când folosim blenderul, pereții celulari ai legumelor și fructelor sunt sparți, astfel că sunt eliberați și mai mulți nutrienți. Vitaminele, mineralele și aminoacizii sunt absorbite și utilizate de către organism. Beneficii maxime și absorbțire rapidă. Poți adăuga în băutura ta o sursă de grăsime pentru a mări și mai mult gradul de absorbție al micronutrienților.

3. Efect antiinflamator

Mâncărurile procesate sunt deseori bogate în grăsimi saturate și zahăr, care au legătură cu inflamațiile, cancerul, obezitatea, dar și alte boli cronice.

Smoothie-urile verzi sunt bogate în compuși antiinflamatorii ce protejează organismul.

Un smoothie de acest gen conține varză kale – o cană, un măr, o banană și o cană cu lapte de migdale. Toate blenduite.

4. Bogate în antioxidanți

Legumele, în special cele cu frunze verzi, sunt bogate în antioxidanți precum luteină, kaempferol, quercitină, carotenoide și zeaxatina.

Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi. Cu ajutorul smoothie-urilor vei avea un organism mai sănătos.

Data viitoare când vei mai face un smoothie adaugă și o porție de broccoli, de exemplu.

5. Beneficii pentru piele, păr și unghii

Smoothie-urile verzi fiind bogate în legume și fructe proaspete sunt pline de vitamine, lucru ce ajută la reducerea inflamațiilor și a acneei.

Cei care au introdus în alimentație aceste băuturi au declarat că au observat beneficiile la nivelul pielii, părului și unghiilor. Vitamina A prezentă în băuturile verzi are un rol important aupra sănătății pielii.

La urma urmei, frumusețea vine din interior.

6. Pierde în greutate cu ajutorul smoothie-urilor

Mai puține alimente nesănătoase, fast-food, și gustări pline de calorii înseamnă un drum bun spre pierderea unor kilograme nedorite.

Legumele sunt sărace în calorii, dar au nutrienți. Astfel că orice gustare sănătoasă nu poate decît să ajute unei siluete. Smoothie-urile îți furnizează vitamine, minerale și fitonutrienți esențiali fără a te îngrășa.

Aceste smoothie-uri se prepară ușor, sunt versatile. Fiecare își poate adapta rețeta după preferințe.

Sursa Foto Flickr

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.