Citește și: De ce e bine să consumi cafeaua de cicoare

  1. Folosește vizualizarea mai mult– E mult mai ușor să asociezi lucrurile pe care vrei să ți le amintești cu alte lucruri din preajma ta. poate să fie un anumit loc, o glumă sau chiar un miros care să-ți amintească de acel lucru.
  2. Antrenează-ți creierul: Pe lângă sesiunile de mișcare ce ar trebui să devină mai dese după 40 de ani, și creierul trebuie menținut în formă, astfel încât și memoria să fie la cote maxime. Atfel, jocurile de memorie, gândire, puzzle-urile, integramele, sudoku sau rebusurile sunt extrem de utile.

Repetiția cu voce tare e extrem de utilă

3. Antrenează-ți ochii. Oricât ar părea de ciudat, exersarea ochilor câte un minut pe zi ajută foarte mult puterea de concentrare. Medicii recomandă ca în fiecare zi să mișcați privirea o dată pe verticală, odată pe orizontală, într-un ritm rapid, timp de 30 de secunde, maxim 60. Starea de concentrare va fi crescută apoi, susțin specialiști

4. Repetă de cinci ori cu voce tare, lucrul pe care vrei să-l ții minte. Nu trebuie să te jenezi să faci acest lucru, oriunde te-ai afla. Este de mare ajutor.

5.Continuă să înveți. Asimilarea unor lucruri noi ajută creierul să se mențină alert, așadar își antrenezi și memoria. fie că e vorba de o limbă străină, un sport sau un instrument muzical, efectele se văd imediat. Și memoria și starea de spirit se vor îmbunătăți semnificativ. După 40 de ani, orice hobby nou ajută.

Citește și: