Iată 5 trăsături atât de rare pe care le au oamenii, încât stârnesc imediat curiozitatea sau chiar groaza printre semeni. Unele dintre ele se întâlnesc la 2% din populația lumii, altele abia la câteva sute de indivizi de pe întregul glob.

Degetul mare de la mâini se îndoaie spre spate

Flexează degetul mare de la mâini și vei vedea că nu îl poți îndoi decât spre interiorul palmelor. Cu toții avem această trăsătură. Dar sunt câteva sute de persoane în lume care pot îndoi degetul mare spre exteriorul palmei sau sper spate, cum s-ar spune popular.

Degetul cu articulația dublă sau degetul lui Hitchhiker, cum este denumit de specialiști, este o condiție genetică atât de rară că a fost descoperită până acum doar la 320 de persoane din America.

Nu există studii mai detaliate despre raritatea acestei condiții, în schimb se știe că ea nu provoacă dureri și poate fi utilă mai ales muzicienilor, celor care cântă la chitară sau la clape.

Studiile genetice au descoperit totuși că persoanele cu articulație dublă la degetul mare prezintă de obicei și alte probleme genetice legate de articulații, au brațele și picioarele mai scurte și platfus.

Degetele unite la picioare

Există oameni care au câte două degete unite la picioare. De obicei este vorba de primele două degete mici, care urmează degetul cel mare.

Se pare că este una dintre acele trăsături atât de rare, pe care le descoperim greu, dar care poate apărea la unul din 200.000 de bebeluși. În acest caz, un cartilagiu unește cele două degete, iar pielea se dezvoltă și acoperă baza degetelor ca pe unul singur.

Se pare că această trăsătură apare din cauza unor procese încetinite de creștere în săptămânile 7 și 8 de sarcină.

Inima, în partea dreaptă a corpului

Unii bebeluși se nasc cu inima în partea dreaptă, deși poziția ei normală este în partea stângă a pieptului. Această condiție se numește dextrocardia și poate fi corectată, uneori, prin intervenție chirurgicală. Este o trăsătură rară care afectează totuși aproape 1% dintre nou născuți.

Cauzele acestei anomalii nu sunt cunoscute, dar bebelușii care se nasc cu inima pe partea dreaptă pot avea și alte malformații ale organelor esențiale sau probleme cu digestia și circulația sângelui.

O ”ureche” în plus

În mod uimitor au fost descoperite persoane care au o gaură foarte mică lângă una dintre urechi. De obicei este un orificiu de mici dimensiuni, cât o gămălie de bold. Se numește orificiu preauricular, apare mai des pe partea dreaptă, în fața urechii sau deasupra ei la câțiva milimetri.

Această mică gaură de lângă ureche nu afectează auzul și nu provoacă dureri, decât dacă se infectează din cauza unor bacterii. Poate fi moștenită genetic, dacă unul dintre părinți sau bunici are așa ceva, sau poate apărea spontan în timpul dezvoltării fătului, dacă nu se dezvoltă corect urechea respectivă. Cauzele sunt incerte, dar de cele mai multe ori este moștenită și apare paralel cu alte malformații sau sindroame rare.

Cine poate folosi ambele mâini la fel de ușor?

Persoanele ambidextre pot folosi mâna stângă la fel de bine precum mâna dreaptă. Este o una dintre acele trăsături atât de rare, că par stranii în condițiile în care majoritatea covârșitoare a oamenilor este dreptace. Se pare că numai 1% din populația lumii se naște ambidextră.

Printre persoanele ambidextre faimoase menționăm pe Leonardo da Vinci sau Albert Einstein.

sursa: brightside.me