Citește și: 10 semne la care să fii atentă! Poate fi vorba de cancer

Prea mult spanac duce la pietre la rinichi – Spanacul, la fel ca și sfecla, conține oxalați, care, combinându-se cu calciul pot duce la formarea calculilor renali. Așadar consumul prea des ar duce la probleme serioase cu rinichii.  Și ale alimente precum kiwi, cacao, rubarbă și fructele de pădure, conțin oxalați. O dată pe săptămână e suficientă o porție de spanac.

Tonul și peștele spadă, pericol din cauza mercurului – Maia les femeile însărcinate trebuie să fie atente la ce specii de pește mănâncă ți cât de des. Fructele de mare conțin metil-mercur, un compus organic prezent în mod natural în mediu. Dar speciile care asimilează cel mai mult mercur sunt peștele spadă și tonul. Cantitatea ideală de consumat este de 100 de grame de pește spadă sau de ton pe săptămână.

Orezul și avocado trebuie consumate cu grijă

Orezul și arsenicul – Arsenicul este o substanță prezentă în mod natural în apă sau pe terenurile de cultivare. Printre produsele cele mai expuse contaminării sunt cerealele, mai ales orezul. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor susține că un consum îndelungat de orez e asociat cu diverse probleme de sănătate, precum leziuni ale pielii, boli cardiovasculare și chiar unele forme de cancer. Cei mai expuși riscului sunt copiii cu vârsta sub trei ani.

Nucile sunt bune dar îngrașă- Deși se recomandă introducerea în alimentația zilnică nucilor, aportul caloric poate duce la îngrășare evidentă. Așadar, nu exagera cu porția de nuci sau migdale sau alune. 100 de grame de nuci înseamnă 689 de kilocalorii. Idealul cotidian este de 15 grame pe zi.

Prea mult avocado dăunează stomacului- E considerat un superaliment dar avocado, dacă e consumat în exces, are contraindicații. Poate duce la inflamații intestinale, meteorism și diaree.

Citește și: