Trei din patru adulți vor suferi, la un moment dat în viața lor, de hemoroizi. Printre simptomele supărătoare se numără mâncărimea, senzația de arsură și sângerarea anală. Există anumite obiceiuri care provoacă hemoroizi. Mulți le avem și ne crează și alte probleme de sănătate. Renunță la ele pentru a preveni apariția hemoroizilor.

1. Obiceiuri care provoacă hemoroizi: Ridici obiecte grele

S-ar putea să crezi că nu e o problemă să muți singură canapeaua atunci când dai cu aspiratorul sau să cari plase pline de la piață. Totuși, în timp, acest obicei poate duce nu doar la probleme la coloana vertebrală, ci și la apariția hemoroizilor. Ridicarea greutăților crește presiunea în rect, determinând venele (numite plexul hemoroidal) să se umfle ca un balon. Învață să ridici corect greutăți îndoind genunchii, nu spatele. Optează pentru un cărucior pentru a căra cumpărăturile.

2. Obiceiuri care provoacă hemoroizi: Stai mult la toaletă

Printre acele obiceiuri care provoacă hemoroizi, unul este preferat de mulți. Multe persoane au obiceiul să citească la wc. Merg cu o carte, revistă sau cu smartphone-ul. Mai ales pentru mămici, acela ar putea fi cel mai liniștit moment al zilei, pe care au tendința de a-l prelungi. Totuși, statul prea mult timp pe un vas de toaletă va determina un stres în plus pe venele din acea parte a corpului.

Citește și: Remedii homeopate pentru hemoroizi. Ameliorarea durerii în boala hemoroidală

3. Alimentație nesănătoasă

Dacă obișnuiești să consumi prea multe alimente fast-food sau snacks-uri și prea puține sau deloc legume și fructe, este posibil să nu ai un aport suficient de fibre alimentare. De aceea, ești des constipată, ceea ce poate agrava problema. Studiile arată că suplimentarea cu fibre ajută la diminuarea simptomelor hemoroidale și a sângerărilor. Nu te aștepta la minuni peste noapte. Este nevoie de o lună de dietă sănătoasă până la dispariția simptomelor neplăcute.

5. Ai un stil de viață sedentar

Activitatea fizică te ajută să menții o greutate sănătoasă. Indirect, aceasta înseamnă și diminuarea riscului de a face hemoroizi. Excesul de greutate aplică o presiune suplimentară asupra zonei anale. Unul dintre cele mai nocive obiceiuri care provoacă hemoroizi este să ai un stil de viață sedentar. Recomandarea medicilor este să faci mișcare cel puțin 150 de minute pe săptămână.

Vezi și care sunt cele 7 obiceiuri care îți pot distruge viața. Renunță la aceste obiceiuri nocive!

Sursa foto: 123rf.com