Băile Govora reprezintă cu adevărat una dintre „fabricile de sănătate ale României”. Aici beneficiezi de aer puternic ozonat, ape minerale pure, tratament balnear, relaxare si spa. Aici înveți să respiri corect și să te bucuri de cea mai bună stare. Trupul și sufletul lucrează în armonie. Specialiștii de la Hotel Palace Băile Govora îți recomandă 3 masaje care grăbesc vindecarea.  

Masaj cu ulei pentru scalp și zona cervicală: Lomi Lomi

Dintre cele 3 masaje care grăbesc vindecarea, acesta este recomandat celor care se confruntă cu dureri de ceafă, de umeri și de spate. Este una dintre cele mai vechi forme de masaj din lume. O atingere care vizează atât corpul, cât și inima. Mișcările sunt curgătoare, ample, ca un val, iar terapeutul poate executa mișcările de masaj cu ambele mâini în zone diferite ale corpului clientului.

Cum acționează acest tip de masaj? Masajul combină utilizarea lumânării, împreună cu ulei esențial de iasomie. Lumânarea arde timp de aproximativ 20 de minute, pentru a avea suficient ulei de masaj la temperatura potrivită. Se aplică uleiul pe piele și se masează.

Te poți bucura de uimitoarele beneficii ale masajului Lomi Lomi: stimulează totodată circulația sanguină și ajută organismul să se detoxifieze, dar stabilește și un flux limfatic mai bun. Durerile la nivelul întregului organism sunt eliminate, organismul se va revitaliza și se va instala o senzație de pace și bunăstare. Masajul Lomi Lomi stimulează circulația la nivelul scalpului, astfel că face minuni în cazul migrenelor și al insomniilor, dar și în cazul unor depresii, traumatisme și lipsă de încredere în sine.

Uleiul esențial de iasomie utilizat ca un ulei de masaj ajută la tratarea dependenței, favorizează  relaxarea, ușurează durerile musculare, vindecă răcelile, reduce tensiunea, stresul și stările de anxietate. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, indicate în special pentru cele iritate și sensibile. Este un mod de relaxare puternic pentru trup și minte, favorizând relaxarea și eliminând tensiunea.

Citește și: Masajul medicinal se face prin tehnici speciale și are numai beneficii

Masaje care grăbesc vindecarea: Masaj cu nămol sapropelic

La baza acestui tip de masaj stă nămolul puternic hidratat, care este bogat în substanțe minerale (Fe, Cl, Mg, Na, Ca), hidrogen sulfurat/sulfuri și substanțe organice (componente bituminoase estrogen-like, vitamina B12 și aminoacizi). De altfel, este combinația ideală între masajul de relaxare cu beneficiile  nămolului asupra întregului organism. Efectele sunt vizibile după prima ședință, prin hidratare și detoxifiere cutanată, exfoliere prin cristalele de sare, activarea circulației, pielea devenind catifelată, regenerată, strălucitoare.

Terapeutul poate realiza atât o împachetare generală , cât și locală (cataplasme) cu nămol sapropelic.

În ce constă această operațiune? Concret, nămolul este aplicat pe tot corpul sau doar pe zonele afectate, la temperatura de 40-45 grade C, în strat de diferite grosimi în funcție de consistența nămolului, timp de 15-20 minute. De menționat beneficiile remarcabile ale împachetării cu nămol: eliberarea endorfinelor cu scăderea intensității diferitelor dureri, încetinirea procesului de îmbătrânire, eliberarea toxinelor din organism, îmbunătățirea mobilității articulare.

Citește și: Uleiul de eucalipt și proprietățile sale medicinale

Masaje care grăbesc vindecarea: Masaj cu ulei de rozmarin

Rozmarinul este o plantă cu o eficacitate terapeutică extraordinară. Proprietățile benefice ale rozmarinului se datorează în principal ingredientelor active conținute în uleiul său esențial. În plus, este bogat în alți constituenți chimici importanți, inclusiv derivați terpenici și flavonoizi, care împreună contribuie la transformarea rozmarinului într-o plantă de o eficacitate terapeutică extraordinară.

Care sunt beneficiile acestui masaj? Masajul realizat cu ulei de rozmarin conferă o profunda detensionare musculară. De asemenea, accelerează circulația sângelui, ameliorează durerile inflamațiilor articulare și ale rănilor. Este recomandat în perioadele de fizioterapie după muncă fizică și exerciții.

Sursa foto: 123rf.com