Toată lumea a gustat cel puțin o dată fructele goji, dar câte persoane știu cu adevărat beneficiile acestor mici delicatese. Află 3 beneficii necunoscute ale fructelor goji și folosește-le pentru a-ți face plinul de vitamine înainte să vină sezonul rece. Vezi care sunt 3 motive pentru care fructele de goji , un superaliment bogat în antioxidanți , nu trebuie să îți lipsească din casă.

Citește și: 10 cele mai bune plante care cresc fertilitatea la bărbați

Beneficii necunoscute ale fructelor goji. Te ajută să scazi în greutate

Boabele Goji împachetează energie sănătoasă în porții mici. Gustul lor bogat, dulce, împreună cu conținutul ridicat de fibre, te pot ajuta să rămâi pe drumul cel bun în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Apelează la ele pentru o gustare ușoară, astfel pofta de dulcuri să nu îți mai dea bătăi de cap. Adăugă-le în iaurt sau salată în același mod în care ai folosi stafidele.

Valoarea nutritivă a acestora cu conținut scăzut de calorii și cu zahăr redus le face un substitut perfect pentru alte fructe uscate cu un conținut mai mare de zahăr. O porție are doar 23 de calorii.

Citește și: Ce sunt adaptogenii și cum te pot ajuta să duci o viață mai sănătoasă

Beneficii necunoscute ale fructelor goji. Efect antioxidant pentru ochi și piele

Studiile au indicat nivelul ridicat de antioxidanți în boabele goji, în special carotenoide, care pot reduce riscul de degenerescență maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani. Antioxidanții protejează celulele împotriva descompunerii atunci când sunt expuse unor factori toxici cum ar fi fumul și radiațiile. Mai mult, alimentele cu nivel mari de antioxidanți sunt adesea bogate în fibre și au un conținut redus de grăsimi nesănătoase .

Același studiu a constatat, de asemenea, că persoanele mai în vârstă care au consumat suplimente alimentare zilnice cu fructe goji timp de 90 de zile au constatatat o mai slabă hipopigmentare, dar și o îmbunătățire a vederii.

Citește și: Mărul de Voinești, printre perlele fructelor românești

Beneficii necunoscute ale fructelor goji. Susține sistemul imunitar și protejează împotriva gripei

Goji susține sistemul imunitar prin promovarea dezvoltarii bacteriilor prietenoase ale sistemului gastrointestinal. Combinația de fibre și polizaharide naturale susțin dezvoltarea bacteriilor instestinale sănătoase, cum ar fi probioticele.

Aceastea protejează organismul împotriva bacteriilor nocive, susțin procesul digestiv, reduc simptomatologia afecțiunilor digestive și riscul de reacții alergice.

Citește și:

 Sursa foto