Feriga pare o fi o plantă banală și prea cunoscută. Pare utilă doar pentru a da un aspect mai frumos unui buchet de flori. dar are și reale calități curative. Află cum o poți folosi!

Insuficienta hepatică

Feriga dulce are și proprietăți calmante, motiv pentru care decoctul e foarte indicat în
afecțiunile hepatice. Dimineața, pe stomacul gol, bea câte o cană de decoct preparat astfel: în 100 ml apă pune o linguriță de frunze uscate de ferigă dulce și lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Strecoară și bea călduț.

Angiocolita

Este o inflamație acută a căilor biliare. Ficatul se mărește, apar dureri, greață, vărsături, transpirație intensă și febră. Durata afecțiunii cu dureri violente poate fi de trei săptămâni, iar boala poate duce la complicații destul de grave precum hepatită cronică sau ciroză.

Ce poți face: Pune două lingurițe de frunze uscate de feriga dulce în 200 ml de apă și lasă să fiarbă aproximativ cinci minute. Ia vasul de pe foc și lasă-l acoperit 20 de minute, după care strecoară. Bea ceaiul călduț, în trei reprize, înainte de mesele principale.

Colecistita

Este inflamația vezicii biliare care se manifestă prin dureri abdominale acute, însoțite de febră.

Ce poți face: Pune o lingură de frunze uscate de feriga dulce în 400 ml apă și lasă să fiarbă. Bea câte o cană, seara, după cină.

Sursa foto: 123rf.com / Martien Van Gaalen