Într-un raport publicat recent, care a coroborat datele a 28 de studii făcute peste tot în lume, Institutul de Sănătate Publică din Franța arată că aceste două faze de transmitere trebuie tratate cu mult mai multă atenție.

Încă o ciudățenie descoperită

Astfel, avem de-a face, pe de-o parte, cu pacienți asimptomatici, care nu dezvoltă deloc simptome, dar și cu transmitere în faza pre-simptomatică. În cel de-al doilea caz se poate întâmpla ca o persoană infectată să experimenteze simptome cauzate de COVID-19 înaintea celei care i l-a transmis, făcând foarte greu de urmărit transmiterea virusului, arată SpotMedia.

Analiza a arătat că perioada de contagiune se plasează undeva cu 2-3 zile înainte de apariția primelor simptome și se întinde până la 8 zile după ce semnele bolii apar.

”Una din patru persoane infectate nu va dezvolta deloc simptome și cel mai probabil nu va afla niciodată că a avut COVID-19.

În cazul transmiterii pre-simptomatice, această rată de 50% o putem observa mai ales în cazul familiilor, unde putem identifica și testa pe toată lumea și unde pacienții sunt izolați imediat ce au fost diagnosticați”, spune Stephane Le Vu, epidemiolog al Institutului de Sănătate Publică din Franța.

Aceste date i-au făcut pe cei de la Institutul de Sănătate Publică din Franța să recomande purtarea măștii de protecție pentru toată lumea.

Vezi și Încă trei simptome au fost adăugate pe lista oficială. Noile semne care indică infecția cu coronavirus

Citește și:

Jurnalul lui Michael Jackson: Obsesia secretă a megastarului

Lili Sandu, pe ultima sută de metri cu sarcina! Vedeta s-a pozat în costum de baie. A spus și care e secretul relației ei