Subiectul păduchilor de cap, deși considerat tabu, este o problemă comună a zilelor noastre, care nu este neapărat legată de igiena personală. Păduchii de cap se pot așeza atât pe părul lung, cât și pe cel scurt, indiferent că este curat sau murdar. Cu toate acestea, studii efectuate în mai multe țări europene arată că ei sunt mai des întâlniți în părul spălat.

Și tu poți lua păduchi!

Păduchii de cap se răspândesc prin contactul direct dintre capetele a două persoane și reprezintă o problemă în special în rândul copiilor. Conform studiului Omnibus, 62,1% dintre cei care au avut păduchi cel puțin o dată, i-au luat de la școală sau de la grădiniță. Majoritatea, respectiv 45,4%, au avut păduchi la vârste cuprinse între 7 – 14 ani, în timp ce 32% au avut păduchi la vârste între 3 – 6 ani. ,,Experiența confruntării cu problema păduchilor de cap poate fi traumatizantă pentru copii și adolescenți. Tocmai de aceea, pentru ca aceștia să nu se simtă în niciun fel rușinați, părinții trebuie să fie pregătiți și să știe cât de ușor și eficient pot fi eliminați păduchii fără să apeleze la metode drastice precum tăierea părului sau izolarea lor”, menționează Silviu Toader, Director General al Omega Pharma România.

Problema păduchilor poate fi tratată ușor și sigur, însă nu toate remediile cunoscute pentru eliminarea acestora sunt testate clinic și nu au întotdeauna randamentul dorit de a elimina 100% păduchii. Din studiul Omnibus reiese că 46,7% dintre românii care s-au confruntat cu infestarea de păduchi au scăpat de aceștia cu ajutorul gazului, o metodă tradițională, în timp ce doar 26,1% au ales să utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumpărat din farmacii. Printre soluțiile împotriva păduchilor de cap menționate de români se numără și leacurile băbești sau remediile naturiste.

,,Studiul recent efectuat vine ca o confirmare a datelor noastre interne, și anume că păduchii sunt o problemă comună a zilelor noastre. Având în vedere că 65% dintre românii care au avut păduchi au folosit metode populare pentru a scăpa de aceștia, nevoia de educație pentru a înțelege cum și mai ales cât de ușor pot fi ei eliminați este încă foarte mare. De aceea, este important să informăm oamenii despre modul de transmitere a păduchilor, despre existența soluțiilor de prevenire a acestora și importanța alegerii unor tratamente testate clinic”, adaugă Silviu Toader.

Dintre respondenții participanți la Omnibus, 55,7% știu că păduchii se transmit prin contactul direct dintre capetele a două persoane, în timp ce 27,4% au declarat că nu știu cum se transmit aceștia. Pe lângă școli și grădinițe, principalele surse de infestare, românii au contactat păduchii și de la rude, prieteni sau din tabere școlare.

Paranix este unul dintre brandurile de top ale Omega Pharma, numărul 1 în Europa pentru eliminarea păduchilor de cap. Acesta este prezent în toate țările europene, comercializat și sub numele de Paranit sau Lyclear (UK). În România, Paranix este prezent pentru tratament sub formă de șampon și spray împotriva păduchilor de cap, și pentru prevenție sub formă de spray.  Mai multe informații despre Paranix: http://paranix.ro/