Citește și: 8 beneficii ale fructelor dacă le consumi la micul dejun, în fiecare zi

Primul lucru pe care trebuie să-l identifici este ștamila sanitar veterinară pe carnea de porc.

Carnea proaspătă nu trebuie să se lipească de degete, ci trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense.

Dacă îți dorești bucîăți de carne mai împănate, ai grijă ca grăsimea să fie alba sau roz-alb, moale, iar la atingere să lase o senzație de unsuros.

La porcii tineri, carnea este roz-albicioasă și are consistență moale, iar la porcii bătrâni culoarea devine rosu-închis și are consistența tare.

Carnea trebuie să fie tonică la atingere,  dacă o apăsăm, să revină rapid la normal.

Nu mânca niciodată carne de porc în sânge

Carnea de porc nu trebuie păstrată în pungi de plastic sau de hârtie, ci în tăvițe de poliester acoperite cu celofan, la o temperatura cuprinsă între 0-7 grade Celsius, pentru a-i menține calitățile timp mai îndelungat.

Gătirea cărnii este foarte importantă. Aceasta trebuie tratată termic înainte de consum, cel puțin până își pierde culoarea roz.

Nu consuma niciodată carne de porc în sânge. Te poți îmbolnăvi de boli grave precum trichineloza (provocată de carnea infestată cu parazitul Trichinella Spiralis)

Încearcă să cumperi carne necondimentată sau nemarinată pentru că vânzătorii de rea voință aplică astfel de tratamente unei cărni de mai proastă calitate sau chiar alterată, pentru a-i masca mirosul.

Deși multe dintre noi vor carne direct din galantarele de la măcelărie, considerând că e cea mai proaspătă, totuși inspectorii sanitari veterinari recomandă carnea ambalată, cu termen de garanție inscripționat la vedere.

Citește și:

Vezi şi carnea de struț – cât de sănătoasă este și cum o poți prepara!