Ingrediente

  • 600 g muşchi de vită
  • 250 g ciuperci albe
  • 2 cepe
  • 60 g unt
  • 3 linguri smântână
  • o lingură bulion
  • 50 ml vin alb sec
  • 1/2 linguriţă boia
  • sare
  • piper
  • pătrunjel pentru servit
  • 1. Se topesc 20 g unt şi se rumenesc rapid bucăţile de carne de vită la foc mare. Apoi, se scoate carnea de vită, se pun 20 g unt şi se căleşte ceapa.
    2. Separat, în alte 20 g unt se pun ciupercile tăiate lamele fine.
    3. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea, se toarnă vinul, se adaugă smântâna, boiaua, bulionul, sare și piper.
    4. Se acoperă vasul şi se lasă pe foc pentru 5 minute. Se aduce la masă cu pătrunjel şi piure de cartofi.

    Sursa foto:Shutterstock