Ingrediente:

  • 4 foi de tortilla
  • 500 g carne de vită
  • 200 g morcovi
  • 150 g orez
  • un cățel usturoi
  • un ardei gras
  • 1/2 cub concentrat de vită
  • 250 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • câteva semințe chimen
  • 2-3 căței usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 fire pătrunjel

1. Carnea tăiată fâșii de 3-4 cm grosime se pune la călit în ulei și se întoarce des pentru a se rumeni uniform.
2. Se adaugă apa și concentratul bine desfăcut între degete, usturoiul tăiat felii și chimenul și se lasă la fiert până ce scade. Se adaugă apoi morcovii. Se potrivește gustul de sare și de piper și se lasă două ore la foc mic.
3. Cu 10 minute înainte de a fi gata carnea, se pune orezul la fiert. Carnea se lasă la răcit și se amestecă ușor cu ardeiul gras tăiat cuburi apoi se adaugă orezul și pătrunjelul tocat mărunt. Cu acest amestec se umplu foile de tortilla.

Sursa foto: Northfoto/Colorise