Ingrediente:
► 600 g carne macră de vită
►600 g morcovi
►200 g bacon afumat
►2 cepe
►2 căţei usturoi
►500 ml vin roşu
►500 ml apă
►2 linguri ulei
►câteva fire pătrunjel
►sare
►piper
1. Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit în ulei. După ce a devenit transparentă, se pune carnea tăiată cuburi şi se amestecă pentru a se rumeni pe toate părţile.
2. Se presară sare şi piper. Apoi, se adaugă baconul tăiat cubuleţe, morcovii tăiaţi rondele şi usturoiul în cămaşă. Se pun vinul şi apa şi se lasă să dea în clocot.
3. Se micşorează focul şi se fierbe la foc mic timp de o oră şi treizeci de minute.
4. Se verifică din când în când dacă nu a rămas fără lichid, pentru a evita lipirea, şi se mai adaugă apă, dacă este cazul. Se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.