Astăzi avem un fel de mâncare vegetarian perfect pentru cei care nu sunt prieteni cu carnea și pentru cei care țin post!

Ingrediente:

  • 250 g brânză tofu afumată
  • 2 vinete mari
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 crenguțe cimbru
  • sare
  • piper

1. Vinetele se taie în două pe lung și cu o linguriță se golesc de miez.
2. Dovlecelul se taie rondele și se amestecă bine cu miezul vinetelor, brânza de soia, ardeiul gras tăiat fâșii subțiri.
3. Se presară cu sare, piper și se stropesc cu o lingură de ulei. Se amestecă și se umplu jumătățile de vinete care se ung și ele cu restul de ulei.
4. Se așază într-o formă de copt, se toarnă puțină apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la cuptor pentru
30 de minute. Se aduc la masă presărate cu cimbru.