Ingrediente:

● 4 vinete

● 4 roșii
● 4 felii mozzarella

● 6 căței usturoi
● câteva frunze busuioc

● 50 g cașcaval ras
● 2-3 linguri ulei

1. De la vinete se taie partea rotundă, opusă codiței, care se folosește precum un coșuleț.
2. Se scobește ușor, miezul se amestecă cu roșie tocată, se unge vânăta cu ulei și se coace umplută cu miezul de vânătă și roșie 15 minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune și usturoiul în cămașă, în tavă.
3. După acest timp, se așază peste fiecare coșuleț de vânătă câte o felie de mozzarella și se continuă coacerea 10 minute. Se scot, se presară cașcavalul și se mai lasă 5 minute la cuptor. Se aduc la masă cu busuioc.

Sursa foto:Shutterstock

Poti incerca si aceasta reteta de vinete pane, de post.

Invata sa faci vinete la cuptor sau vinete umplute. Mai multe retete cu vinete pentru familia ta!