Ingrediente:

  • 500 g varză acră
  • 500 g varză proaspătă
  • 150 g bacon afumat
  • o ceapă
  • 200 g carne de porc
  • 200 g carne de viţel sau vită
  • 150 g cârnaţi afumaţi
  • 50 g untură
  • o lingură bulion
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • 1. Varza acră se trece sub apă rece, se scurge şi se toacă. Se spală și se toacă şi varza proaspătă.
    2. Carnea se taie cuburi care se pun să se rumenească în untură.
    3. Separat, se căleşte tot în untură ceapa tăiată mărunt alături de cuburile de bacon şi de cârnaţii tăiaţi bucăți mai mari.
    4. Într-un vas încăpător se pun cele două tipuri de varză, baconul și ceapa, cârnaţii, carnea, foile de dafin, se toarnă apă şi se lasă la fiert două ore la foc mic. Cu 15 minute înainte de a fi gata se pune bulionul, se potrivește gustul de sare şi piper şi se mai lasă la fiert 15 minute.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise