Ingrediente pentru varză cu ciuperci și carne:

● un kg varză acră
● 500 g carne vițel

● 500 g ceafă de porc

● 300 g piept de porc afumat
● 3 cârnați de casă

● 5-6 ciuperci deshidratate
● 3 cepe

● 3 căței usturoi
● o linguriță boia dulce

● cimbru
● 2 foi dafin

● 3 linguri ulei

1. Se pun ciupercile să se hidrateze.
2. Carnea de vițel, porc și pieptul afumat se taie și se rumenesc în ulei împreună cu ceapa tăiată peștișori.
Odată ce și-au schimbat culoarea uniform, se adaugă boiaua, se lasă câteva secunde, se toarnă apă și se lasă la fiert.
3. Între timp, varza se taie și se adaugă progresiv peste carne. Se adaugă usturoiul, cimbrul și foile de dafin, se pune capac și se lasă la fiert 90 de minute, amestecând din când în când.
4. Se adaugă ciupercile scurse bine și cârnații tăiați bucăți. Se mai lasă 30 de minute la fiert, adăugând puțină apă să nu se lipească varza de vas.

Încercați și această supă de linte la felul principal!