Ingrediente pentru varză cu carne și brânză:

● 300 g varză

● 5 linguri orez

● 200 g carne tocată de vită
● o ceapă

● o lingură unt

● o lingură ulei

● 50 g cașcaval

● 30 g pesmet
Pentru sos:

● 40 g unt

● 50 g făină

● 200 ml lapte

● 2 ouă

● sare ● piper
● nucșoară

1. Pentru sosul alb, în untul topit se călește făina, se toarnă laptele, se amestecă și se lasă 8 minute pe foc. Se lasă apoi la răcit.
2. Într-o tigaie se pun untul și uleiul, se călește ceapa, apoi se adaugă orezul, carnea și varza tocată. Se lasă pe foc 15 minute. Se adaugă gălbenușurile în sosul alb, sare, piper și nucșoară, apoi se amestecă bine cu varza. Se adaugă albușurile bătute spumă.
3. Se unge un vas de cuptor, se presară cu pesmet, se pune amestecul de varză și se presară cu cașcaval. Se lasă 40 de minute la cuptor.