►250 g unt
►300 g făină
►250 g migdale
►200 g zahăr pudră
►2 plicuri zahăr vanilat
►coaja de la o lămâie
►un praf sare
►4 gălbenușuri

1. Se stropesc migdalele cu puțină apă și se lasă la cuptor, aproximativ 30 de minute. După ce s-au copt, se scot și se lasă să se răcorească. Se păstrează câţiva sâmburi pentru ornat, iar restul se macină. Se rade lămâia pe răzătoarea mică.
2. Într-un bol, se pun gălbenușurile, se amestecă cu un praf de sare și cu zahărul pudră. Se obține o cremă spumoasă. În crema de gălbenușuri, se adaugă untul moale, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Se omogenizează bine, apoi se pun migdalele și făina cernută. Se amestecă ușor și se obține un aluat consistent. Se strânge într-o folie și se bagă pentru câteva minute la frigider.
3. Se dă drumul la cuptor la 220°C, se scoate aluatul și se întinde cu sucitorul pe planșetă. Formele se fac cu un pahar, apoi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ornează cu migdale întregi. După ce s-au copt, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr și se servesc la ceai sau cafea.