Ingrediente pentru trunchi de iepure umplut:

● 2 bucăți trunchi de iepure
● 50 g carne tocată de cârnați
● 50 g carne de vițel tocată
● 2 linguri mazăre

● un ardei gras
● o ceapă

● 2 felii pâine înmuiate în lapte
● un ou

● slănină pentru îmbrăcat
● sare

● piper

● ulei
Penstru sos:

● 100 ml vin alb sec
● oasele iepurelui

● 2 linguri ulei
● o ceapă

● 100 ml vin alb sec
● 500 ml supă de pasăre

1. Se dezosează bucățile de carne, iar oasele se păstrează pentru sos.
2. Într-o tigaie cu ulei se pun toate cărnurile de umplutură să se călească cu ceapa și ardeiul tăiate mărunt. După ce
și-au schimbat culoarea, se trage vasul deoparte, se adaugă pâinea înmuiată și bine presată, oul, mazărea dată într-un clocot, sare și piper. Se amestecă bine.
3. Se umplu trunchiurile acoperind bine cu marginile, se îmbracă cu slănină și se leagă. Se rumenesc în tigaie și apoi se transferă într-un vas de cuptor unde se lasă 20-25 de minute.
4. Oasele de le dezosat se taie, se călesc în ulei cu ceapa și se toarnă vinul și supa. Se fierb până se reduce la jumătate. Sosul se trece prin strecurătoare și se aduce la masă cu rulada de iepure.

Nu vrei să pregătești și o ciorbă delicioasă? Ce spui de ciorba rădăuțeană!