Pentru blat:
►6 ouă
►6 linguri zahăr
►4 linguri migdale măcinate sau alune de pădure
►2 linguri cacao
►3-4 linguri făină
►un praf sare
►un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
►300 g unt
►4 gălbenușuri
►300 g zahăr
►o lingură cafea solubilă
►3 linguri cacao
►o esență vanilie
►2 lingurițe făină
►200 ml lapte
►20 ml rom natural
►nucă de cocos
►fulgi de ciocolată
Mai e nevoie de:
►hârtie ornament
►formă de tort inimă
1. Se tapetează, pentru început, forma de tort cu hârtie specială de copt. Se încinge cuptorul la 120˚ C și se separă ouăle.
2. Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare iar albușurile se bat spumă. Se adaugă zahărul și se bat în continuare aproximativ 15 minute, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Se adaugă zahărul vanilat și gălbenușurile. La sfârșit, se pun făina și cacaua cernute şi alunele măcinate. Se încorporează ușor să nu se formeze cocoloașe și să nu se lase.
3.  Se toarnă compoziția în tava tapetată și se bagă în cuptor. În timp ce se coace blatul, se prepară crema. Se pun într-o crăticioară următoarele ingrediente: gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, cafeaua, cacaua și făina cernută. Se amestecă bine și, la sfârșit, se adaugă laptele fierbinte. Crema se fierbe la baie de aburi. Se obţine o compoziție de consistența ciulamalei. Se lasă să se răcească.
4. Într-un bol, se freacă untul cu romul și se adaugă compoziţia fiartă, puțin câte puțin. Crema se lasă câteva minute la rece. Se scoate blatul, se răcește și se porționează în două sau trei foi. Se umple cu crema de rom, se îmbracă apoi în cremă și se ornează cu nucă de cocos și fulgi de ciocolată.