Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 10 g unt, pentru tavă
Pentru umplutură:
- o lingură cafea solubilă
- 150 ml apă clocotită
- 100 ml coniac
- 750 g mascarpone
- 300 ml smântână
- 3 linguri zahăr pudră
- 65 g ciocolată rasă
Pentru decor:
- 2 linguri cacao
- ciocolată
1. Pentru blat, ouăle și zahărul se mixează 5 minute,
se adaugă făina și se amestecă cu lingura.
Apoi aluatul se pune într-o formă de copt unsă
cu unt, se nivelează și se lasă 20 de minute la
cuptor. Se mai lasă apoi 5 minute în tavă, se
scoate și se lasă la răcit complet.
2. Pentru umplutură, se dizolvă cafeaua solubilă
în apa clocotită, se adaugă coniacul și se lasă
deoparte.
3. Mascarpone se mixează și se adaugă treptat
smântâna cu zahărul.
4. Blatul se taie în două foi egale, iar una dintre
părți se așază pe platoul de servit. Se însiropează
cu câteva linguri de cafea cu coniac. Se întinde
o parte a cremei cu mascarpone, se presară
ciocolata rasă, se pune al doilea strat care se
însiropează cu restul siropului și se întinde din
nou crema. Se presară cu cacao, se ornează cu
ciocolată și se dă la frigider minimum o oră.
Te lingi pe degete dacă mănânci acest tiramsiu cu mascarpone! Încearcă-l și tu!
Îți recomandăm și această rețetă de tiramisu
Sursa foto: Shutterstock