Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 gălbenușuri
  • 150 g unt
  • 125 g zahăr pudră
  • 200 g ciocolată neagră
  • 7 albușuri
  • 125 g zahăr tos
  • un praf sare
  • 150 g făină
  • unt și făină pentru formă
  • 200 g gem de caise
  • 200 ml frișcă dulce
  • Pentru glazura:

  • 200 pastă de marțipan
  • 200 g ciocolată neagră
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g fulgi de migdale
  • 1. Se amestecă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă, pe rând, gălbenușurile.
    2. Albușurile se bat cu un praf de sare, se adaugă zahărul tos și se bat spumă. Crema de gălbenușuri se omogenizează cu albușurile, se adaugă și făina și se toarnă la baza formei de tort, unsă și tapetată cu făină,
    un strat subțire de compoziție albă. În restul compoziției se toarnă ciocolata topita și se amestecă. Se toarnă în tavă și se coace 30-40 de minute. Se scoate și se lasă la răcit.
    3. Se taie blatul de tort Sacher în trei foi. Foaia cu partea albă la bază se așază pe platoul de servit, se unge cu gem, se pune a doua parte a blatului care se unge cu 3/4 de frișcă și a treia foaie se unge cu restul de frișcă.
    4. Se întinde foaia de marțipan și se acoperă tortul. Ciocolata topită în smântână pentru
    frișcă se întinde pe tort. Se decorează cu fulgi de migdale.

    Sursa foto:Shutterstock