Ingrediente:
un kg biscuiți simpli
500 g ciocolată
2 pachete margarină sau unt
200 g alune decojite sărate
100 g fistic decojit
coaja rasă și sucul de la 3 portocale
un pahar lichior de portocale
Preparare:
- Se toacă grosier alunele și fisticul. Se mărunțesc biscuiții într-un bol mare și se amestecă cu alunele, sucul și jumătate din coaja rasă de portocale.
- La bain marie se topește ciocolata împreună cu untul sau margarina și se adaugă lichiorul de portocale. Când ciocolata s-a topit, se adaugă și cealaltă parte de coajă rasă de portocale și se amestecă.
- Se toarnă trei sferturi din ciocolată peste amestecul de biscuiți și se transferă apoi compoziția într-o formă de copt cu pereți detașabili care a fost îmbracătă în prealabil cu hârtie de copt.
- Se presează bine compoziția în forma de copt în vederea obținerii unei suprafețe compacte, iar la final se toarnă celaltă parte de ciocolată deasupra și se presară alunele. Se dă tortul la rece pentru o oră și se servește ornat cu felii de portocală.
Sursă foto: Vasilica Burcea