Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru umplutură şi decor:
1. Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul şi
zahărul vanilinat timp de 10 minute până ce
se obţine o cremă care şi-a triplat volumul.
2. Se amestecă făina cu sarea, se cerne şi se
adaugă peste crema de ouă. Se amestecă
cu o spatulă şi se toarnă aluatul într-o formă
tapetată cu hârtie de copt. Se coace 15 minute
şi apoi se lasă la răcit.
3. Se bate frişca, iar jumătate din cantitatea de
căpşune se mixează pentru a obţine un piure
de fructe.
4. Blatul răcit se taie în două, se aşază o parte
pe platoul de servit şi se pune deasupra jumătate
din piureul de fructe. Se pune frişca cu
un poş, se pune alt strat de piure de fructe,
se aşază al doilea blat şi se acoperă întregul
tort cu frişca rămasă. Se lasă cel puţin 2 ore la
frigider şi se aduce la masă cu restul de fructe
proaspete deasupra.
Sursa foto: Shutterstock