Ingrediente:
Pentru foaia de bază:
►5 albușuri
►250 g zahăr
►un plic zahăr vanilat
►200 g nuci măcinate
Pentru cremă:
►350 g unt
►5 gălbenușuri
►150 g zahăr
►100 ml lapte
►un plic zahăr vanilat
►o liguriță cafea solubilă
►200 g cubulețe de ciocolată
Pentru bezeaua de deasupra:
►5 albușuri
►200 g zahăr
►un plic zahăr vanilat
Pentru ornamente:
►fulgi de ciocolată
►mini pricomigdale
Mod de preparare:
1. Pentru început, se prepară baza. Se bat albușurile spumă,  se adaugă zahărul și zahărul vanilat se bat în continuare 5-10 minute și, la final, se adaugă nuca măcinată. Se încorporează ușor și se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Foaia de la bază se coace la temperatură medie și cu ușa cuptorului întredeschisă.
2.  Între timp, se prepară crema. Se freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia, se adaugă laptele cald și se fierbe. Se amestecă continuu, iar când începe să se umfle și să capete consistența caramel, se dă la rece.
3. Separat, se freacă untul cu esența de vanilie. După ce s-a răcit compoziţia de lapte, se adaugă în spuma de unt și se obține o cremă fină și foarte pufoasă. Se adaugă 1-2 lingurițe de cafea solubilă și cubulețele de ciocolată.
4. Pentru bezeaua de deasupra, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul și vanilia. Bezeaua se toarnă cu poșul pe fundul unei oale tapetată cu hârtie pentru copt și se lasă la uscat cu ușa deschisă. După ce s-a copt, se desface ușor de pe hârtie. Se toarnă crema peste blatul de nucă și se acoperă cu pălăriuța de bezea. Se ornează cu fulgi de ciocolată și cu minipricomigdale. Se lasă la rece câteva ore până când crema intră în cele două foi.