Ingrediente:
Pentru blat:
►20 g unt
►2 ouă
►100 g zahăr
►2 linguri cacao
►o lingură făină   
Pentru cremă:
►10 gălbenușuri
►400 g zahăr
►600 ml lapte
►4 linguri cacao
►o linguriță esenţă de rom
►o esență de vanilie
►100 g stafide
►16 foi de gelatină
►un l frișcă naturală
Pentru crema de budincă:
►150 ml ciocolată menaj
►4 gălbenuşuri
►8 linguri zăhar
►4 linguri făină
►2 picături rom
►400 ml lapte
►50 g unt
Pentru ornat:
►200 g ciocolată de menaj
►3 linguri ulei de floarea-soarelui
►bomboane cu lichior de vișine
Mod de preparare:
1. Se freacă gălbenușurile cu zahărul, vanilia și cu untul. Se obține o cremă fină, se adaugă cacaua și făina cernute și se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform și se bagă în cuptorul preîncălzit.
2. Între timp, se pun foile de gelatină să se înmoaie în apă călduță.  Separat, se prepară crema. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul și laptele și se pun să fiarbă. După ce au fiert, se adaugă gelatina și se amestecă ușor, să se omogenizeze.
3. Compoziţia se împarte pentru cele două arome. Jumătate se prepară cu esență de vanilie și stafide, iar cealaltă jumătate cu esență de rom și cacao. Se bate frișca. Se împarte și se amestecă cu cremele. Se încorporează ușor ca să nu se lase.
4. Pentru crema de budincă de ciocolată, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata topită la baie de aburi, făina cernută şi laptele fierbinte. Se amestecă încontinuu să nu se formeze cocoloaşe şi, când s-a întărit, se adaugă untul.
5. După ce s-a copt blatul, se scoate din tavă şi se pune la răcit. Apoi se aşază pe o formă detaşabilă, tapetată cu folie de aluminiu. Se toarnă un rând de cremă de cacao, apoi cel de vanilie și apoi budinca de ciocolată. Se bagă forma la rece şi, după ce s-a întărit, se scoate şi se ornează cu ciocolată și bomboane.