Ingrediente:

Pentru blat:
240 g făină
200 g unt moale
180 g zahăr
90 g cacao
3 ouă
o linguriță praf de copt
125 ml lapte bătut
80 ml lapte
Pentru garnitură:
340 g ciocolată neagră
2 linguri zahăr
250 ml frișcă lichidă
3 linguri unt moale
125 g unt de alune
Pentru decor:
după gust, decorațiuni gata făcute

1. Se unge cu unt o formă de copt de aproximativ 22 cm diametru
și se tapetează cu hârtie de copt. Apoi untul și zahărul se mixează și
se pun ouăle, unul câte unul.
2. Se adaugă făina, cacaua, praful de copt și laptele alternativ cu
laptele bătut. Se amestecă și se toarnă în tava pregătită. Se lasă
20 de minute la cuptor.
3. Pentru cremă, ciocolata tăiată bucăți și zahărul se pun în robot
și se lasă să devină ca o făină. Într-o crăticioară se încălzește frișca
lichidă până la punctul de fierbere și apoi, cu robotul mergând, se
toarnă peste „făina” de ciocolată și zahăr. Se amestecă la robot, se
pune untul de alune, apoi untul normal și se omogenizează. Se dă
la rece 30 de minute și, după acest timp, se mai mixează 5 minute.
4. Apoi, se întinde deasupra blatului și se decorează. Se lasă o ora la
frigider înainte de servire.