Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g margarină
  • 200 g zahăr
  • 60 g miere
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • o linguriță praf de copt
  • 3 lingurițe cafea espresso
  • Pentru cremă:

  • 200 g margarină
  • 400 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri cafea espresso
  • Pentru decor:

  • boabe de cafea
  • frunzulițe de mentă
  • 1. Pentru blat, se amestecă
    margarina cu zahărul,
    mierea și ouăle. După ce s-a
    obținut o cremă omogenă, se
    adaugă făina, praful de copt și
    cafeaua, se mixează și se toarnă
    aluatul într-o formă de tort
    tapetată cu hârtie de copt.
    2. Se lasă la cuptor 25-30 de
    minute și apoi se scoate pe un
    grătar să se răcorească.
    3. Pentru cremă, se mixeaza
    margarina
    cu zahărul, cafeaua și 2 linguri
    de cu apă până ce se obține
    o cremă spumoasă.
    4. Blatul se taie în trei foi care
    se așază pe un platou cu crema
    între ele. Se îmbracă tortul
    cu restul de cremă și se decorează
    exteriorul cu boabe de
    cafea și frunzulițe de mentă.
    Se lasă la rece 2 ore.

    Sursa foto:Shutterstock