Ingrediente:

● 250 g biscuiți Petit Beurre cu vanilie ● 250 g biscuiți Petit Beurre cu cacao ● un litru lapte ● 160 g zahăr pudră cu aromă de vanilie ● o lingură esență de rom ● 80 g amidon de porumb ● 200 g ciocolată amăruie cu 50% cacao ● 100 g unt ● 20 g cacao

Pentru decor:

● fructe ● 200 g brânză mascarpone ● 100 ml smântână dulce ● 200 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

1. Pentru crema de ciocolată, se toarnă laptele într-o cratiță, se adaugă amidonul, cacaua, zahărul și se pune pe foc, amestecând bine cu telul până se îngroașă și începe să fiarbă. Se dă cratița deoparte, se adaugă ciocolata amăruie și se amestecă bine până se topește. Se adaugă untul și se încorporează ușor, iar la sfârșit se pune esența de rom.

2. Pentru a asambla tortul, e nevoie de o formă de tort cu diametrul de 22 cm. Se ia un biscuite cu vanilie pe care se pune crema caldă, peste care se pune un biscuite cu cacao, până se obține un rând de biscuiți de jur-împrejurul formei și se continuă cu un rând de biscuiți cu vanilie si un rând de biscuiți cu cacao până se umple forma de tort. Deasupra se așază crema rămasă.

3. Se pune tortul la frigider pentru cel puțin patru ore.

4. Între timp, se pregătește crema cu care se va îmbrăca tortul. În smântâna dulce se topește ciocolata cu lapte, la foc mic. Când s-a răcit, se adaugă brânza mascarpone și se mixează ușor, cât să se încorporeze bine.

5. După ce îmbrăcăm tortul cu această cremă, se dă la rece pentru încă o jumătate de oră, apoi se decorează după preferință cu fructe proaspete: zmeură, afine, mure.