Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru spumă:
Pentru crema de decor:
1. Pentru blat, gălbenușurile se freacă bine cu mierea, se adaugă făina în mici cantități, esența și, la final, albușurile bătute spumă. Se toarnă aluatul în forma de copt și se lasă 30 de minute la cuptor.
2. Pentru spumă, se încălzește laptele, iar ciocolata se topește la bain-marie. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul și, după ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă laptele, puțin câte puțin. Compoziția se pune 5 minute pe foc,
amestecând continuu și, când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc, se pune ciocolata și se lasă să se răcească. Apoi, se mixează pentru a obține o compoziție aerată.
3. Pentru crema de decor, ciocolata se topește în frișca lichidă încălzită, apoi se lasă la rece 3-4 ore, după care se mixează 2-3 minute.
4. Blatul se taie în două, o parte se așază pe platoul de servit, se pune jumătate din cantitatea de zmeură, se întinde spuma de ciocolată, se acoperă cu a doua parte a blatului și se îmbracă în cremă de decor. Se lasă la rece
3 ore și se servește cu restul de zmeură.
Sursa foto: Shutterstock