Ingrediente pentru tort cu spumă de ciocolată și spumă de fructe:

Pentru blatul de baza:

140 g zahăr plus o lingură
10 g unt
4 ouă
40 g făină
50 g amidon
20 g cacao

Pentru spuma de ciocolată albă:

1,200 l frișcă lichidă
600 g ciocolată albă
9 g gelatina sau 3 foi

Pentru spuma de fructe:

500 g sos de fructe fierte
400 ml frișca lichidă
2 foi gelatina

Pentru glazură:

100 g ciocolata neagră topită

Pentru decor:

fructe și macarons, după gust

1. Pentru blat, gălbenușurile se amestecă cu zahărul până ce se albesc, se adaugă făina amestecată în prealabil cu amidonul și cacaua. Se bat albușurile spumă cu o lingură de zahăr adăugată la jumătatea formării spumei.
Se adaugă compoziția cu delicatețe spuma de albuș, se amesteca și se toarnă în forma unsă cu unt. Se lasă la cuptor 25 de minute.
2. Pentru spuma de ciocolată albă, gelatina se pune la înmuiat în apă rece și apoi se opresc 6 linguri de frișcă lichidă care se încălzesc și în care se pune gelatina. Se topește ciocolata la bainmarie, iar frișca foarte rece se bate. Se adaugă ciocolata și gelatina, apoi se amestecă.
3. Pentru spuma de fructe, la fel, gelatina se dizolvă în apă rece și apoi se pune în sosul de fructe ușor încălzit. Se amestecă, se bate frișca foarte rece și apoi se amestecă cu sosul cu gelatină.
4. Pentru montarea tortului, blatul de cacao se așază pe un suport, se pun un prim strat subțire de spumă de ciocolată albă, apoi spuma de fructe și restul spumei de ciocolată albă. Cu un baț cu vârf se modelează granița dintre
blatul alb și cel cu fructe. Se topește ciocolata și se toarnă deasupra. Se așază fructele și macarons ca să se prindă în
ciocolată.

Un alt tort demențial de gustos este acest tort cu cremă de brânză!