Ingrediente:

Pentru blat:

  • 90 g unt
  • 225 g ciocolată
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 40 g făină de castane sau de grâu
  • Pentru interior si exterior:

  • 140 g zahăr
  • 4 ouă
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 375 g ciocolată amăruie
  • Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 1. Pentru blat, se pune untul la topit, se adaugă ciocolata și se amestecă la foc mic. Se trage de pe foc după topire și se adaugă zahărul. Se amestecă, se adaugă ouăle, pe rând și apoi se pune făina de castane sau de grâu. Se amestecă energic pentru a o încorpora si apoi se toarnă într-o tavă rotundă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute.
    2. Pentru spuma de ciocolată, se pun zahărul și 50-100 ml apă într-o crăticioară și se lasă
    să ajungă la punctul de fierbere și să devină un sirop gros. Se trage de pe foc.
    3. Ouăle se pun în mixer, se amestecă și apoi, continuând amestecarea la viteză mică, se toarnă siropul. Apoi, se mărește viteza și se continuă amestecarea până ce compoziția se răcește. Apoi, la bain-marie se topește ciocolata și se lasă deoparte. Se bate frișca, ciocolata topită se toarnă peste amestecul cu sirop, se amestecă și apoi se adaugă frișca.
    4. Se îmbracă blatul copt cu spumă, se dă la rece până se face glazura prin fierberea celor două ingrediente: frișca lichidă și ciocolata. Se scoate tortul de la rece, se toarnă glazura, se lasă să se întărească și se dă la
    rece pentru 6 ore.

    Sursa foto: Shutterstock