Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru crema albă:
Pentru umplutura cu mac:
1. Pentru blat, se amestecă
ouăle cu untul moale și, după
ce se obține o cremă omogenă,
se adaugă zahărul, nucile, sucul
de lămâie și coaja rasă, făina
și bicarbonatul. Se amestecă
foarte bine și se toarnă aluatul
într-o formă de copt unsă cu
unt. Se coace 35 de minute și
apoi se lasă să se răcească.
2. Pentru cremă, zahărul și
apa se pun pe foc și, când dă
în clocot, se trage de pe foc
și se pune grișul în ploaie. Se
amestecă energic, se repune pe
foc și se lasă sa devină o cremă
groasă, până când grișul a fiert.
Se trage de pe foc, se pune
untul și se mixează.
3. Pentru stratul de mac, acesta
se râșnește și se pune la fiert
cu laptele și zahărul. Se lasă un
clocot, două și se trage apoi de
pe foc.
4. Blatul se taie în două și se
reașază pe platoul de servit
cu jumătate din cantitatea de
cremă de griș si amestecul cu
mac. Cu restul cremei de griș se
decorează la exterior și se lasă
la frigider de pe o zi pe alta.
Sursa foto:Shutterstock