Ingrediente pentru tort cu frișcă și caise:

Pentru blatul alb:

● 4 ouă

● 125 g zahăr
● 125 g făină

Pentru blatul de cacao:

● 2 ouă ● 60 g făină
● 60 g zahăr

● 60 g cacao

Pentru umplutură:

● o conservă mare compot de caise

● 500 ml frișcă lichidă
● 100 ml zahăr pudră

Pentru glazură:

● 250 ml zeamă din compot
● 2 linguri miere

● 2 linguri zahăr
● o lingură apă

● 3 foi gelatină

1. Pentru blatul alb, se amestecă gălbenușurile cu zahărul până ce se obține o spumă.
2. Se bat albușurile spumă, se adaugă 1/3 în crema de gălbenușuri, se amestecă, se adaugă restul. Apoi se pune făina de două ori amestecând. Se toarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie unsă și se coace 15-20 de minute. Se procedează la fel pentru blatul de cacao, cu mențiunea că făina se amestecă cu cacaua.
3. Pentru glazură, se desface gelatina în apă rece pentru 10 minute, iar apa cu zahărul și mierea se pun pe foc să clocotească. Se trage de pe foc, se adaugă gelatina bine scursă și zeama din compot. Se lasă la răcit.
4. Se bat frișca cu zahărul, se așază straturi de blat alb, frișcă, fructe, frișcă, blat cu cacao, frișcă. Se toarnă glazura și se dă la rece 4 ore.

Să încercăm și rețeta asta de înghețată de fistic!