Ingrediente pentru tort cu foi din miere:
● 4 linguri miere
● 150 g zahăr tos
● 2 linguri unt
● 3 ouă
● 375 g făină
● o linguriță praf de copt
Pentru cremă:
● 250 ml frișcă lichidă
● 100 g zahăr pudră
● 200 g mascarpone
1. Zahărul, mierea și untul se pun într-o crăticioară și se topesc la foc mediu spre mic, amestecând. După ce s-a dizolvat zahărul, se retrage de pe foc și se adaugă ouăle bătute, amestecând. Apoi, se pune făina cu praful de copt în trei reprize, se amestecă și aluatul se împarte în opt părți.
2. Se întind opt foi pe masa presărată cu făină care se decupează rotund pe forma tăvii de copt. Marginile neregulate se coc și ele și apoi se mărunțesc. Toate cele opt foi se coc câte 5 minute fiecare și se lasă să se răcească foarte bine.
3. Se bate frișca foarte rece și se amestecă apoi ușor cu zahărul și brânza mascarpone.
4. Foile se așază cu cremă între ele, se îmbracă tortul în frișcă și se presară pesmetul rezultat din marginile coapte.
Știți care tort îmi mai place muuult de tot și cred că este și pe placul vostru? Acest tort cu cafea!