Ingrediente tort cu foi de miere
Pentru foi:
● 500 g făină
● 3 ouă
● 200 g zahăr pudră
● 3 linguri miere
● 180 g unt
● o linguriță bicarbonat
Pentru cremă:
● 75 g smântână
● 225 g cremă de brânză
● 100 g iaurt bine scurs
● 140 g zahăr pudră
● 450 g mascarpone
Pentru decor:
● miez de nucă
● foi coapte și măcinate
1. Ouăle se mixează bine cu zahărul 10 minute, iar untul și mierea se pun pe foc să se topească. Apoi, amestecul cu miere se toarnă în fir subțire peste amestecul cu ouă, continuând mixarea. Se adaugă treptat făina și bicarbonatul de sodiu. Aluatul se așază pe masa presărată cu făină, se împarte în 7 bucăți și fiecare se pune într-o pungă de plastic până ce se lucrează.
2. Se întinde fiecare parte și fiecare foaie se coace 10 minute. Imediat cum se scot din cuptor, cât aluatul este moale, se decupează
cu o formă rotundă sau cu laturi. Tot ceea ce cade din foile decupate se macină.
3. Pentru cremă, în bolul robotului se pun crema de brânză, iaurtul, zahărul și se mixează. Se adaugă mascarpone, smântâna și se mixează din nou.
4. În forma rotundă de copt se așază foi și cremă alternativ (se păstrează cremă și pentru decor) și se lasă așa de pe o zi pe alta. A doua zi se îmbracă cu restul cremei, se presară foile măcinate și nucile.
Sursa foto:Shutterstock