Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru crema cu vanilie:
● 150 g margarină
● 1/2 fiolă subțire esență vanilie
● 250 g zahăr pudră
● o lingură amidon
Pentru crema de ciocolată:
● 150 g zahăr
● 5 albușuri
● 330 g ciocolată neagră
● 80 ml apă
Pentru glazură:
● 240 g zahăr
● 80 g cacao
● 160 ml friscă lichidă
● 80 ml apă
● 12 g foi de gelatină
1. Pentru blat, se amestecă zahărul și ouăle
într-un castron, după care se transferă la
bain-marie și se continuă amestecarea.
Când a devenit o cremă groasă, se scoate
de la bain-marie și se mixează până la
răcirea completă, iar preparatul și-a dublat
volumul. Se adaugă făina, se amestecă
ușor și se toarnă în tava de copt tapetată
cu hârtie de copt ușor unsă. Se lasă la cuptor
15-20 minute, până ce devine auriu.
Se lasă apoi să se răcească în totalitate.
2. Pentru crema de vanilie, se amestecă
margarina moale cu zahărul
și apoi se adaugă vanilia și amidonul. Se
amestecă bine și se dă crema la rece.
3. Pentru crema de ciocolată, se topește
ciocolata la bain-marie și, între timp, se
face pe foc un sirop de apă cu zahăr. Se
bat albușurile și, când spuma s-a format,
se toarnă siropul gros și se amestecă până
la completa răcire. Se adaugă ciocolata
topită și se amestecă cu delicatețe.
4. Pentru glazură, se fierbe un sirop de
apă cu zahăr și, în momentul în care face
bule, se toarnă peste cacao. Se amestecă
cu telul. Se pune gelatina la înmuiat în apă
rece și se încălzește frișca. Se pune gelatina
înmuiată și presată de apă în frișca fiartă.
Se amestecă și se toarnă peste ciocolată.
Se amestecă bine până la obițnerea unei
creme omogene. Se amestecă până la
completă răcire.
5. Blatul se taie în trei felii egale care se
reașază într-o tavă cu crema de vanilie și
crema de ciocolată. Se toarnă apoi glazura
și se dă la rece pentru 4 ore.
Sursa foto:Shutterstock