Ingrediente:
Pentru blat:
►3 ouă
►150 g zahăr
►60 g făină
►40 g amidon
►un plic praf de copt
►2 linguri cacao
Pentru cremă:
►un plic cremă cu aromă de brandy
►250 ml lapte
►3 linguri zahăr pudră
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi 3 linguri de apă rece. În spuma tare obţinută se adaugă, treptat, făina cernută împreună cu amidonul, praful de copt şi cacaua.
2. Se tapetează o formă de tort cu pereţi detaşabili, se toarnă aluatul şi se coace.
3. Într-un vas înalt, se toarnă laptele rece, se pune conţinutul plicului de cremă, zahărul pudră şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă consistentă.
4. După ce blatul s-a răcit, se taie în două foi, se însiropează fiecare parte, se aşază pe un platou prima foaie şi se pune jumătate din cremă, iar cu restul de cremă se îmbracă tortul. Se dă la frigider pentru
3 ore şi se ornează cu biluţe aurii şi argintii.