Ingrediente pentru tort cu cireșe:

● 500 g cireșe fără sâmburi
● 100 ml lichior

● 6 ouă

● 200 g zahăr pudră
● 100 g unt

● 75 g făină de migdale
● 50 g făină

● un plic praf de copt
● 100 g cacao

● 3 pliculețe zahăr vanilat
● 400 ml frișcă

● 200 g ciocolată neagră
● 25 g zahăr

● 250 ml apă

● sare

1. Cu doua ore înainte de a pregăti tortul, se pun cireșele la macerat cu lichiorul. Se scurg bine, se păstrează sucul și se pune frișca la frigider.
2. Se amestecă gălbenușurile cu 50 g zahăr pudră, se adaugă untul topit, făina de migdale și cacaua. Se amestecă, se adaugă făina, praful de copt cernut, un plic zahăr vanilat și se amestecă iar. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și, după ce au
devenit spumă, se adaugă cu lingura în compoziția cu făină.
3. Se toarnă aluatul în patru reprize în forma de copt și se coc patru foi. Se coc 20 de minute și se lasă apoi la răcit.
4. Cu zahărul rămas din cele 200 g, un pliculeț zahăr vanilinat și 250 ml apă se fierbe un sirop. Se trage de pe foc și se pune sucul de la cireșele macerate.
5. Se bate frișca foarte rece și, când a început sa prindă volum, se pun cele 25 g zahar și al treilea pliculeț de zahăr vanilat. Blaturile se însiropează și se reașază cu frișca și cireșe între ele. Se topește ciocolata și se toarnă deasupra. După răcire, se lasă 3 ore
la frigider.

S-ar putea să-ți placă și…