Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru sirop:
Pentru cremă:
Pentru decor:
1. Pentru blat, se amestecă untul cu zahărul până ce se obține o cremă spumoasă în care se adaugă câte o lingură
de făină alternativ cu ouăle bătute în prealabil.
2. Apoi, se adaugă restul de făină amestecată cu praful de copt. Se dizolvă cafeaua în apă clocotită, se adaugă în aluat și se amestecă. Se toarnă 2/3 din aluat într-o tavă de copt cu pereți detașabili și 1/3 într-un alt vas de copt. Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
3. Între timp, pentru cremă se fierbe frișca, se trage de pe foc și se adaugă ciocolata rasă și untul. După ce se răcește bine se bate cu mixerul ca să se obțină o cremă spumoasă. Pentru sirop, se dizolvă cafeaua în apă clocotită, se adaugă lichiorul și se lasă să se răcească.
4. Blatul cel mai subțire se așază pe platoul de servit și se însiropează. Se unge apoi cu un strat de cremă. Blatul cel mare se taie în două, o parte se așază peste cremă, se însiropează, se adaugă crema și se așază a doua parte a blatului tăiat. Se acoperă marginile cu restul cremei de ciocolată, iar fața se decorează cu frișcă
bătută. Se finisează cu alunele măcinate nu foarte mărunt și se dă la rece pentru 5 ore.
Sursa foto: Shutterstock