Ingrediente pentru tort cu 3 spume de ciocolată:

Pentru spuma de ciocolată neagră:

● 70 ml lapte
● 110 g ciocolată neagră

● 200 ml frișcă lichidă
● o foaie gelatină

Pentru spuma de ciocolată cu lapte:

● 70 ml lapte
● 150 ml frișcă

● 120 g ciocolată cu lapte

● 1,5 foi gelatină

Pentru spuma de ciocolată albă:

● 60 ml lapte
● 120 g ciocolată albă

● 150 ml frișcă lichidă
● 1,5 foi gelatină

Pentru servit:

● fructe

1. Pentru spuma de ciocolată neagră se pune gelatina în apă rece pentru 10 minute. Se bate frișca foarte rece și, după ce devine spumă, se dă la rece.
2. Se fierbe laptele, se pune gelatina bine scursă, se amestecă. Ciocolata neagră tăiată se pune într-un vas, se toarnă laptele, se amestecă, se lasă apoi la răcit și se amestecă cu frișca rece.
3. Se pune spuma obținută într-o formă rotundă cu pereți detașabili și se lasă la frigider pentru o oră.
4. Se procedează la fel pentru celelalte două spume, așteptând câte o oră după fiecare. La final, se lasă 6 ore la frigider și se servește decorat cu fructe, după gust.

Pentru aperitiv vă recomand această salată în straturi!