Ingrediente pentru blat:

70 g ciocolată topită și răcită
6 albușuri
5 gălbenușuri
150 g zahăr pudră
80 g făină
o lingură praf de copt

Pentru crema de umplutură:

200 ml lapte
150 g nuci
200 g ciocolată
200 g unt moale
2 gălbenușuri
250 g zahăr

Pentru crema de exterior:

100 g ciocolată
100 ml frișcă lichidă

Pentru decor:

20 miezi de nucă întregi

1. Pentru blatul de tort, se bat albușurile spumă și, când aceasta este formată, se pune zahărul, treptat. Gălbenușurile se amestecă bine cu ciocolata și li se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se pune spuma de albușuri, treptat, amestecând cu delicatețe.
2. Se așază aluatul în tava de copt unsă cu un pic de unt și tapetată cu făină. Se coace 30 de minute și se lasă să se răcească în tavă.
3. Pentru cremă, se fierbe laptele, peste care se adaugă ciocolata ruptă bucăți. Se pun apoi gălbenușurile, untul și zahărul. Se amestecă bine, se oprește o parte pentru decor, iar restul se amestecă cu nucile mărunțite. Se dă la rece.
4. Se face crema de exterior, pentru care se fierbe frișca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți, se amestecă și se lasă să se răcească.
5. Blatul se taie în două sau trei foi și se recompune cu crema de nuci între blaturi. Se așază pe un grătar și se toarnă crema de exterior. Se lasă să se întărească și, cu un poș, se decorează cu restul de cremă, fără nuci. Se așază miezii de
nucă întregi și se lasă 6 ore la rece.

Data viitoare e cazul sa faci un tort diplomat! O sa ii dai gata pe toti!

Sursa foto:Shutterstock