Ingrediente
►500 g piept de curcan
►400 g fasole verde fideluță
►300 g mazăre
►2 morcovi
►2 cepe
►2 ardei capia
►100 g fasole
►sare
►3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
►piper boabe negru și măcinat
►o legătură mărar
►zeama de la o lămâie
►300 ml suc de roșii
1. Se curăță fasolea fideluță, se spală în apă călduță și se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită și se stropește cu puțină zeamă de lămâie, pentru a-și păstra prospețimea.
2. Pieptul de curcan se curăță de pielițe, se spală într-un jet de apă, se șterge cu un prosop absorbant și se taie cubulețe. Se toarnă uleiul în cratiţă și se înăbușe carnea condimentată cu sare și piper. După ce s-a pătruns bine peste tot, se adaugă ceapa, ardeii și morcovii tăiați mărunt. Se fierb la foc mic și, din când în când, se adaugă apă calduță.
3. Mazărea se trece printr-un jet de apă și se adaugă în cratiță.
4. Fasolea, fiartă separat, se adaugă, la sfârșit, împreună cu sosul de roșii. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, se condimentează cu sare și piper, după gust, și se bagă în cuptor să scadă. Se servește caldă.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/03/andreea-antonescu-fb.jpg)