Ingrediente
►600 g vrăbioară de vită
►800 g cartofi
►2-3 cepe roşii
►2 fire usturoi verde
►1-2 ardei
►2-3 morcovi
►100 g ciuperci
►3-4 linguriţe ulei de floarea- soarelui
►400 g piure de roşii
►2-3 crenguţe cimbrişor proaspăt
►sare
►piper
►o legătură mărar
1. Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se curăţă şi ceapa, şi ardeii, se spală şi se taie cât se poate de mărunt.
2. Separat, se taie vrăbioara de vită bucăţi mai mici şi se călesc împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit.
3. După ce s-au rumenit, se adaugă cartofii şi morcovii şi 250 ml de apă călduţă. Se lasă să fiarbă la foc mic. Între timp, se adaugă şi usturoiul curăţat şi tăiat rondele.
4. După ce au fiert şi legumele, şi carnea, se adaugă piureul de roşii, ciupercile tăiate felii, sarea, piperul, cimbrul şi se bagă la cuptor, să se rumenească. Tocana se serveşte cu garnitură de salată verde sau de varză şi se ornează cu cimbru proaspăt.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2022/08/lavinia-petrea1111.jpg)