Ingrediente pentru tocană de vită la oala sub presiune:

● 800 g carne de vită
● 100 g bacon

● 50 g unt

● 500 ml vin roșu
● 2 cepe

● un cățel usturoi

● 2 linguri făină
● o foaie dafin

● o crenguță cimbru
● rozmarin

● sare

● piper

Pentru garnitură:

● 4 cartofi mari

● ceapă verde

1. În oala de fiert se rumenește carnea în unt. Se adaugă ceapa tocată și baconul cubulețe, se lasă 2 minute, se presară făina și se lasă încă 2 minute.
2. Se toarnă vinul roșu, se completează cu apă dacă lichidul nu depășește carnea, se potrivește de sare și piper, se adaugă condimentele și usturoiul. Se pune capacul și se lasă la fiert 40 de minute din momentul în care fluieră oala.
3. Cartofii curățați, spălați și tăiați cuburi se fierb și, când carnea este gata, se pun imediat în sos.
Tocana se servește presărată cu ceapă verde tocată, după gust.