► Ingrediente
► un kg piept de vită
►100 g bacon afumat
►800 g morcovi
►2 tije ţelină
►o ceapă mare
►2 linguri ulei
►250 ml vin alb sec
►o crenguţă cimbru
►o foaie dafin
►sare
►piper
►o legătură pătrunjel
►2 căţei usturoi
► Preparare:
1. Se încinge uleiul şi se prăjesc ceapa tăiată peştişori şi baconul tăiat bucăţele. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune carnea tăiată bucăţi. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa şi baconul, se sărează şi se piperează, se toarnă vinul şi se adaugă usturoiul strivit grosier. Pătrunjelul, cimbrul şi frunza de dafin se leagă şi se pun în cratiţă. Se acoperă şi se fierb 90 de minute.
2. Morcovii şi ţelina se taie, se adaugă în cratiţă, se pune apă şi se mai fierb 45 de minute. La final, se scoate verdeaţa.